В МІУ звітували про стан відновлення дорожньої інфраструктури у звільнених регіонах країни, пише ЦТС.

"Звільнені восени цього року Харківська та Херсонська області - результат ефективної роботи наших ЗСУ. Одразу після деокупації частини наших областей дорожні бригади приступають до робіт вже розмінованих територій. У фокусі - роботи з розчищення від знищеної техніки та цивільних авто, демонтаж ворожих блокпостів з автошляхів, ремонт доріг, придорожньої інфраструктури та зведення тимчасових переправ", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що "Укравтодор" оперативно відновлює проїзд, щоб можна було дістатися з безпечних регіонів та привезти людям гуманітарну допомогу, воду, медикаменти та їжу. 

На Харківщині розчищено понад 600 км доріг та комунальних вулиць міст, зведено 15 тимчасових переправ біля мостів, які було зруйновано бойовими діями в області - таких в області 25. 

Наразі в регіоні продовжуються роботи для забезпечення транспортного сполучення автошляхами державного значення та демонтаж конструкцій зруйнованих мостів.

На Херсонщині дорожники працюють на правобережній частині звільненої області. З моменту деокупації вже вдалося забезпечити проїзд через три зруйновані мости, з'єднати частину населених пунктів і забезпечити транспортне сполучення у звільнені населені пункти.

Частину міжнародних доріг та комунальних вулиць області прибирають від наслідків ведення бойових дій. Загалом 190 км вже розчищено.

Дорожники працюють лише після "зеленого" світла від піротехніків.

У цілому ж на звільнених територіях країни розчищено понад 2 000 км доріг державного значення та комунальних вулиць міст, збудовано 74 тимчасові переправи та об'їзди біля зруйнованих мостів. 

На Київщині капітально відновлено два великі мости на міжнародних трасах. Зокрема, один на М-06 Київ - Чоп біля Стоянки, там рух відкрито  двома проїздами мосту, та інший на трасі М-03 Київ - Харків - Довжанський - праву частину мосту відкрито для руху, по лівому проїзду влаштовано нижній шар покриття.

Для повноцінного відкриття руху необхідно покласти верхній шар асфальтобетону та нанести розмітку.

Загалом, внаслідок повномасштабного вторгнення росії на державних дорогах було зруйновано 150 мостів та пошкоджено 8,8 тис. км доріг державного значення в 15 областях.