Alstom підписав меморандум про взаєморозуміння з найбільшим у світі виробником та постачальником водню - Air Products з метою впровадження водневих поїздів у Чехії.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway-News.

Разом партнери прагнуть інвестувати в будівництво водневої інфраструктури в Чеській Республіці, щоб розпочати використання водню та розвивати мережу водневих поїздів.

"Підписуючи цей меморандум, ми офіційно підтверджуємо нашу довгострокову співпрацю з Air Products. Обидві сторони зроблять усе від них залежне, щоб прискорити впровадження водню на залізниці в Чехії. Alstom є піонером у сфері мобільних рішень на водневих залізницях і може багато чого запропонувати в цій галузі, від досвіду до самих поїздів. Завдяки Air Products ми також можемо створити необхідні заправні станції та водневу інфраструктуру в країні", - заявив керуючий директор Alstom у Чехії та Словаччині Ден Куруц.

Зазначається, що угода сприятиме досягненню цілей екологічної ініціативи European Green Deal.

В Alstom сподіваються, що співпраця з Air Products допоможе створити необхідну для введення в експлуатацію поїздів на водневому паливі законодавчу базу, яка на даний момент відсутня в Чехії.