Порт Баку, австрійська компанія ÖBB Rail Cargo Group та нідерландська Cabooter Group домовилися про збільшення обсягу вантажоперевезень з Європи до Центральної Азії та Китаю через Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут.

Про це пише ЦТС з посиланням на Black Sea News.

Підписи під документом поставили федеральний міністр транспорту, інновацій та технологій Австрії Андреас Райххардт та посол Азербайджану в Австрії Галіб Ісрафілов.

Сторони домовилися про спільне просування Middle Corridor ("Середній коридор" Транскаспійського маршруту) в Європі та зміцнення зв'язків між існуючими європейськими логістичними центрами та Бакинським портом.

За словами Рейххардта, підписаний меморандум про взаєморозуміння знаменує нову стратегічну ініціативу для ÖBB Rail Cargo Group, що розширює її присутність у Центральній Азії та Китаї, і у розвитку цієї ініціативи Бакинському порту відводиться ключова роль.

"Ми очікуємо, що протягом короткого періоду зазначений маршрут буде дуже ефективним з точки зору термінів та обсягів перевалки вантажів", - заявив глава австрійського мінтрансу.

Генеральний директор Бакинського порту Талех Зіядов зазначив, що укладена угода важлива для розширення транспортного коридору "Захід-Схід" із завантажених логістичних центрів Нідерландів та Німеччини до Туреччини (Стамбулу), Азербайджану (Баку), Середньої Азії та Китаю.