Не лише турецька Karpowership, але і німецька Siemens Energy пропонує доправити до берегів України свої судна-електростанції.

Як пише ЦТС, в розпорядженні українського Forbes опинилася презентація німецького концерну, згідно з якою в листопаді Siemens звернулася до уряду України з пропозицією розміщення своїх плавучих електростанцій в акваторіях біля Одеси, Миколаєва, Ізмаїла.

Siemens пропонує Україні електростанції потужністю 150-300 MВт. Осадка суден від 5 м.

Для виробництва електроенергії на суднах спалюють скраплений природний газ, мазут або біодизель. За допомогою кабелів судна з’єднуються з наземною мережею.

Як повідомляє Forbes, в "Укренерго" прокоментували, що держкомпанія не веде жодних перемовин щодо плавучих електростанцій. А прессслужба Міністерства енергетики відмовилася від коментарів на цю тему. Разом з тим один з чиновників анонімно проінформував : "Перемовини дійсно були. Але поки це вилами по воді, більш схоже на просування комерційних інтересів, тому ми обережні".

Відзначається, що зараз українські приватні споживачі платять за електроенергію 1,44-1,68 грн за кВт-год, промисловість в Одеській області - до 10 грн за кВт-год. Для порівняння, плавучі станції турецької Karpowership виробляють електроенергію, ціна якої в перерахунку на гривні складає 7,64 - 9,55 грн за кВт-год.