США надають 20 млн доларів на закупівлю українського продовольства для боротьби з голодом в Африці та Азії. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію МІУ.

Закуплені обсяги продовольства буде відправлено через "зерновий коридор" з портів Великої Одеси.

Закупівля української агропродукції буде здійснена в рамках Програми GrainFromUkraine. Програма реалізується за партнерства Всесвітньої продовольчої програми ООН (World Food Programme - WFP). 

"США стали першою державою, яка офіційно виділила кошти на закупівлю українського зерна в рамках Програми Grain from Ukraine. Впевнені, що інші країни також офіційно долучаться. Спільними зусиллями зможемо вже до кінця весни наступного року забезпечити зерном щонайменше 5 мільйонів людей в к раїнах Африці та Азії, що знаходяться на межі голоду. Оперативність таких рішень вкрай необхідна, адже агресія росії поставила під загрозу голодної смерті щонайменше 70 мільйонів людей по всьому світу", - зазначив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Гуманітарна програма передбачає прямі закупівлі українського експортного зерна та передачу його до бідних країн Африки та Азії. Цей проєкт реалізується спільно зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН.

Нагадаємо, в рамках GrainFromUkraine "зерновим коридором" уже відправлено перше судно, на борту якого 27 тис. тонн пшениці для Ефіопії. Це відправлення було організовано спільно Урядом Німеччини та ВПП ООН.