Голова фонду "Повернись живим" Тарас Чмут повідомив, що завдяки зібраним коштам, закуплено дві станції технічного обслуговування іноземної автомобільної техніки, пише ЦТС.

"Перші дві майстерні технічного обслуговування автомобільної техніки (МТО-АТ) від фонду вже в активній роботі. Ще дві будуть передані найближчим часом. А потім і ще дві", - зазначив він.

Голова фонду додав, що за перші десять днів роботи лише силами однієї виїзної бригади вдалося відновити 14 HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle - "високорухливий багатоцільовий колісний транспортний засіб") ЗСУ.

Тобто 14 машин середньою вартістю у 250 тис. доларів, повернулися на поле бою.

"І мова йде не про ТО чи заміну фільтрів, це машини після підриву на мінах, з заміною двигунів, коробок, відновленням кузова і т.д. Зараз у військах таких станцій дві, закуплено ще 4. Мінімальна потреба - ще 25 одиниць. І тоді кожен ремонтно-відновлювальний полк, та ще ряд підрозділів, які займаються відновленням як нашої, так і трофейної техніки - будуть мати сучасну техніку для ефективної роботи", - підсумував Чмут.