З метою продовження роботи "зернової ініціативи" росії можуть дозволити експортувати свій аміак тим же коридором, яким Україна зараз експортує продовольство, повідомляє Financial Times з посиланням на осіб, знайомих з цим питанням.

Про це пише ЦТС з посиланням на Європейську правду.

Учасники перемовин впевнені, що сторони домовляться про продовження угоди до закінчення терміну її дії в суботу, 19 листопада.

За озвученою джерелом інформацією, росія отримає послаблення щодо "Россєльхозбанка" для проведення платежів за власний сільськогосподарський експорт і відновлення роботи аміакопроводу "Тольятті-Одеса".

Переговори про продовження угоди ведуться в рамках ООН, і цей процес включав двосторонні зустрічі в кулуарах G20 на Балі.

Згідно з переглянутою угодою, росія зможе використовувати той самий морський коридор, яким з серпня експортується українське продовольство, для власного експорту аміаку.

Тобто це означатиме і відновлення транзиту російського аміаку територією України. "Ми обговорюємо можливості експорту російського аміаку тими самими шляхами (через українські порти), трубопроводом, який перетинає Україну", - інформував в середині вересня генсек ООН Антоніу Гутерреш.