Внаслідок російського обстрілу у вівторок, 15 листопада, було пошкоджено трансформаторну станцію, яка забезпечує прокачку нафти трубопроводом "Дружба" транзитом через територію України до Угорщини та Словаччини. Через це напередодні ввечері прем’єр Угорщини скликав засідання Ради оборони.

Як пише ЦТС з посиланням на Bloomberg, вже сьогодні вранці офіційні Будапешт і Братислава висловили сподівання на відновлення прокачки нафти трубопроводом вже в найближчий час.

"Ми очікуємо, що це питання буде вирішено, і потік нафти буде відновлено протягом годин або днів", - сказав прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що сам трубопровід, здається, не був пошкоджений після шквалу російських ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі України у вівторок, а скоріше було вражено електричну підстанцію.

"Це легше відремонтувати, ніж якби постраждав сам трубопровід. Тож, ймовірно, протягом короткого часу, очевидно, з урахуванням конкретних пошкоджень, постачання трубопроводом можуть відновитися", - сказав Сійярто.

Ввечері 15 листопада в Угорщині підтвердили, що внаслідок російського удару тимчасово припинено постачання нафти нафтопроводом "Дружба" до Угорщини, Чехії та Словаччини.