Британська компанія Clayton Equipment уклала контракт на постачання 12 гібридних локомотивів групі Shougang для підземної залізної копальні Мачен у китайській провінції Хебей.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Journal.

Контракт передбачає постачання у 2022-2023 роках локомотивів масою 55 т та п'яти масою 32 т. Локомотиви будуть розраховані на роботу як від контактної мережі, так і від акумуляторів, що дозволить використовувати їх на неелектрифікованих ділянках у місцях навантаження та розвантаження руди.

Локомотиви будуть сумісні із системою автоматизації для відкатних горизонтів, якою компанія Beijing Soly, яка уклала контракт за схемою проектування-закупівля-будівництво, оснастить копальню.

Система дистанційного моніторингу на основі хмарної платформи контролюватиме робочі параметри локомотивів, що знаходяться як під землею, так і на поверхні, і надаватиме дані в реальному часі, що сприяє подальшому підвищенню ефективності, ремонтопридатності та безпеки, запобіганню незапланованим простоям, оперативному усуненню несправностей, аналізу та оптимізації експлуатаційних параметрів відповідно до потреб операторів шахт.