Наприкінці жовтня у місті Шверін (Німеччина, федеральна земля Мекленбург - Передня Померанія) створили спеціальну трамвайну лінію, завдяки якій німецька пошта доставлятиме посилки містом.

Щодня таким чином будуть оброблятися 450 посилок, пише ЦТС, посилаючись на Transport Publiczny.

Доставка посилок трамваєм відбуватиметься щодня, крім вихідних та святкових днів.

Спеціальний трамвай відправлятиметься об 11:17 із депо Haselholz і робитиме зупинки на Kieler Straße, Platz der Freiheit та Hegelstraße. Однак це будуть зупинки не для пасажирів, а для вивантаження посилок.

Новий метод має допомогти зменшити викиди CO2 та зменшити трафік у центрі міста. Переміщення вантажів із трамваю на склади також буде екологічно нейтральним, оскільки вони здійснюватимуться електричними міськими вантажівками.

Ініціатива є спільним проектом міста Шверін і місцевої транспортної компанієї NVS. Використання трамвая для перевезення посилок є частиною проекту, спрямованого на розробку до 2025 року сучасних систем доставки транспорту з використанням екологічно чистих рішень.

Поточному рішенню передували численні консультації з компаніями, логістами та мешканцями міста. У найближчі два роки в рамках наступного етапу проекту буде накопичуватися досвід і, можливо, проект отримає федеральне фінансування. Deutsche Post DHL Group також наголошує, що лише цього року в електромобільні рішення було інвестовано 600 мільйонів євро. Компанія також буде купувати, серед іншого, понад 400 біогазових вантажівок протягом наступних двох років.

Нагадаємо, що з 2002 до 2020 року в місті Дрезден курсували трамваї, які перевозили вантажі між складами і виробничими цехами концерну Volkswagen.

Читайте також "Нова пошта" шукає нові приміщення в Дніпрі і Полтаві замість зруйнованих іранськими дронами