На підприємстві компанії Alstom з випуску рухомого складу в Таубаті (штат Сан-Паулу, Бразилія) введені в дію нові виробничі потужності.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Компанія інвестувала у розширення та модернізацію заводу 14 млн євро.

Його площа збільшилася втричі, досягнувши 60 тис. м ².

Поряд із виробничими цехами відкриті ділянки для випробувань продукції та навчання персоналу, а також офісні приміщення.

Необхідність розширення підприємства стала очевидною після отримання шести великих замовлень у Бразилії та в інщих країнах. Робота над виконанням двох із них уже розпочалася і триватиме до 2028 року. Завод, зокрема, виготовить понад 170 поїздів (понад 940 вагонів) для Сан-Паулу, Сантьяго, Тайбея та Бухареста.

До березня 2023 року компанія планує прийняти на роботу в штаті Сан-Паулу приблизно 750 осіб, з них 700 осіб будуть зайняті зайняті на заводі в Таубаті. Національна служба виробничого навчання SENAI Taubaté підготує 500 кваліфікованих фахівців, які після завершення курсу зможуть включитись у виконання проектів Alstom.

Завод у Таубаті, відкритий у 2015 році, є центром компетенції компанії Alstom з виробництва вагонів із кузовами з нержавіючої сталі. Серед виконаних підприємством замовлень - спорудження 32 вагонів трамваю сімейства Citadis для Ріо-де-Жанейро та вагонів метро для Сантьяго.