Голова правління Latvijas dzelzcels (LDz, "Латвійська залізниця") Маріс Клейнбергс повідомив, що досягнуто домовленості з Польськими залізницями (PKP - "Polskie Koleje Państwowe S.A.") щодо перевезення вугілля латвійською залізничною інфраструктурою та через Ризький порт.

Про це пише ЦТС з посиланням на Latvijas Zinas.

Клейнбергc наголошує, що така угода є дуже важливою: зацікавленість Польських залізниць у регулярному переміщенні вугільних вантажів, а також вантажоперевезення інших сегментів через Латвію дозволить збільшити обсяги вантажів вже зараз і в майбутньому. 

Голова правління Польських залізниць Кшиштоф Мамінський заявив, що Польські залізниці зацікавлені у розвитку вантажних перевезень через латвійські порти.

Наразі через порт Латвії та латвійську залізничну інфраструктуру планується перевозити не менше двох суден із вугіллям на місяць.

Наразі вантаж з одного судна вже перевантажений і прямує до Польщі.

Мамінський додає, що Польські залізниці зацікавлені у збільшенні обсягів перевезень, а також у розширенні асортименту вантажів, що перевозяться. Він також висловив сподівання, що це буде новий транспортний канал, який з'єднає Європу.

Клейнбергс відзначив успішний початок співробітництва та додав, що LDz сповнена рішучості продовжувати його, оскільки потужності підприємства дозволяють перевозити значні обсяги вантажів між Латвією та Польщею.