Керівник Українського Дунайського пароплавства Дмитро Москаленко заявив, що підприємство за підсумками жовтня перевиконало план по перевезенням, пише ЦТС

"З 26 жовтня на Дунаї знову закрита навігація. Втім, навіть трьох тижнів відкритої навігації вистачило, щоб наша компанія перевиконала план жовтня з вантажних перевезень", - зазначив він.

Москаленко нагадав, в перший раз цього року навігацію закрили 26 липня. "Понад три місяці флот УДП працював в умовах аномального для дунайського регіону мілководдя, що призводило до суттєвого зниження завантаження суден і, відповідно, збільшення рейсообігу", - додав керівник УДП. 

Разом з тим в УДП не озвучили жодних цифр щодо обсягів перевезень. На запитання журналістів в Facebook, який обсяг перевезень був запланований і скільки вантажів по факту було транспортовано, Москаленко відповів, "що не всі цифри одразу можна публікувати", пославшись на чиїсь вимоги.

Зазначимо, що сьогодні Міністерство інфраструкутри, якому підзвітне УДП, опублікувало чергову інформацію по транспортуванню вантажів "зерновим коридором", повідомивши, що від 1 серпня до 43 країн світу відправлено 10 млн тонн української агропродукції.

Доповнено. На запит ЦТС, в УДП уточнили, що перевезення в жовтні перевищили планові на 30%.