З Ужгорода до Івано-Франківська хочуть запустити поїзди, які слідуватимуть транзитом через територію Румунії.

Як передає ЦТС з посиланням на ЗакарпатПост, про це заявив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

За його інформацією, залізничний маршрут з Ужгорода до Івано-Франківська пролягатиме через такі пункти: Ужгород - Тересва - міжнародний залізничний пункт пропуску "Тересва - Кимпулунг ла Тиса" - міжнародний залізничний пункт пропуску "Ділове - Валя Вишеулуй" - Берлибаш - Рахів - Івано-Франківськ.

"Йдеться про транзитний транспортний коридор через територію Румунії по широкій колії без пересадок. Відкриття цього сполучення орієнтоване на проїзд у міжнародному сполученні (тільки за біометричними закордонними паспортами)", - уточнив Віктор Микита.

Для втілення таких планів ще необхідно відремонтувати 17 км залізничної колії на кордоні. "Також окремого обсягу робіт та часу потребують два мости на маршруті на території Румунії. Для слідування вже готові дизель-поїзди, які очікують на введення у відповідні маршрути", - йдеться у повідомленні голови ОВА Закарпаття.

За його інформацією, румунська сторона обіцяє завершити роботи до кінця поточного року.

Раніше повідомлялося, що оператор залізничної інфраструктури Румунії, компанія CFR Infrastructura, відновила після серії ремонтів залізничну лінію від прикордонної станції Валя-Вішеулуй до кордону з Україною.

В кінці літа в "Укрзалізниці" інформували, що мають намір відкрити залізничне сполучення ще на трьох прикордонних переходах в західному напрямку, серед яких і Ділове - Валя-Вішеулуй.