Обсяг перевезень вантажів за маршрутом "Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту" за 9 місяців 2022 року зріс у 2,7 рази порівняно з аналогічним періодом минулого року, склавши 1 млн 84 тис. тонн, йшлося на засіданні Міжнародної асоціації ТМТМ, що відбулося у Тбілісі.

Про це пише ЦТС з посиланням на  АТ "НК "Қазақстан темір жоли".

Зазначається, що велика частка зростання припала на експорт. Обсяг експортних перевезень із Казахстану за маршрутом зріс у 7,9 разів.

У засіданні взяли участь керівники залізничних адміністрацій, судноплавних компаній та портів Грузії, Туреччини, Азербайджану та Казахстану. Вони відзначили загальну позитивну динаміку перевезень на маршруті та його зростаючу роль при забезпеченні транзитних потоків між Європою, Центральною Азією та Китаєм.

Крім того, учасники виробили низку заходів для забезпечення подальшого зростання обсягів контейнерних перевезень Середнім коридором та надання сприятливих умов на маршруті.

Транскаспійський Міжнародний Транспортний Маршрут (ТМТМ) пролягає через Китай, Казахстан, акваторію Каспійського моря, Азербайджан, Грузію, Туреччину та Чорне море далі до країн Європи. Членами Асоціації ТМТМ є 20 компаній, включаючи залізничні адміністрації, порти, судноплавні та логістичні компанії з 8 країн.