Авіакомпанія Austrian Airlines розпочала польоти на літаку Airbus A320neo. Авіаперевізник отримав повітряне судно не з вторинного ринку, а новим безпосередньо з заводу вперше за останні 16 років.

Про це пише ЦТС з посиланням на Аvianews.

Літак є найновішим авіалайнером Airbus для ліній середньої дальності.

Перший рейс на A320neo Austrian Airlines виконала 19 жовтня з базового аеропорту в Відні до Лондона. Austrian Airlines зареєструвала літак під номером OE-LZN та назвала Donau-Auen (Заплава Дунаю) на честь національного парку в Австрії.

Наразі основу флоту Austrian Airlines складають літаки з родини A320 попереднього покоління.

Оновлений A320neo має нові більш економічні двигуни, що дозволить авіакомпанії зменшити витрати на перевезення пасажирів. Це покращить її фінансовий стан та дозволить за необхідності продавати більш дешеві квитки.

На оприлюдненій авіакомпанією фотографії видно, що салон нового літака схожий на салони авіалайнерів попереднього покоління. Суттєва різниця, яку помітять пасажири - оновлені полки для ручної поклажі. Вони мають збільшений об’єм, що дозволить розмістити на них більше валіз.

В A320neo Austrian Airlines встановлені 180 крісел. Це майже максимально дозволена нормами безпеки кількість. Найбільше сидінь тільки в літаках A320neo лоукостера Wizz Air - 186.

У жовтні флот Austrian Airlines поповнить другий A320neo, а до весни 2023 року їхня кількість у парку збільшиться до чотирьох одиниць. Літаки поступають в рамках замовлення Lufthansa Group, в яку входить австрійська авіакомпанія.