19 жовтня на понад дві години призупиняв роботу аеропорт у другому за величиною місті Норвегії - Бергені. Причиною став зафіксований безпілотний літальний апарат поблизу з летовищем.

Як пише ЦТС з посиланням на Associated Press, норвезькі правоохоронці заявили, що дронів могло бути декілька, але напевно стверджувати можна про принаймні один.

Відзначається, що аеропорт у Бергені розташований поблизу головної військово-морської бази Норвегії - Хааконсверн, яка є однією з найбільших морських військових баз Північної Європи.

Також повідомляється про зафіксований безпілотник поблизу невеликого внутрішнього аеропорту Ферде, який також тимчасово закривався.

У поліції заявили, що підозрюваних поки не встановлено. Але щонайменше семеро громадян росії були затримані протягом останніх кількох тижнів за польоти безпілотників або фотографування секретних об’єктів у Норвегії.

Також останніми тижнями повідомлялося про численні спостереження безпілотників поблизу норвезьких морських нафтогазових платформ та іншої інфраструктури.

Раніше ЦТС повідомляв, що після вибухів на російських газогонах у Балтійському морі норвезька поліція посилила заходи безпеки навколо морських газових і нафтових установок.