Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков 16 жовтня зустрівся в Спільному координаційному центрі в Стамбулі з міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром, - сторони обговорили реалізацію "зернової ініціативи" та продовження її дії після 22 листопада 2022 року.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію МІУ.

"Разом з міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром обговорили хід реалізації "зернової ініціативи". З моменту старту і до сьогодні вже експортовано понад 7,7 мільйона тонн агропродукції, що вже стабілізувало ціни на продовольство та протидіє загрозі глобального голоду. Сторони-учасники "ініціативи" - ООН, Туреччина та Україна, висловили готовність продовжити її дію і запевнили у докладанні максимальних зусиль для її успішної реалізації. На даний момент немає жодних сумнівів, що робота "зернового коридору" буде продовжена після 22 листопада", - зазначив Кубраков.

Також під час зустрічі українська сторона наголосила на важливості прискорення Спільним координаційним центром процесу інспектування суден.

"Завдяки цьому вдасться суттєво збільшити об’єми експорту зерна в держави Африки, Азії та Європи, а також запобігти утворенню черг на перевірках", - додали в МІУ.