SkyUp Airlines, яка через неможливість виконувати польоти з України здає свої літаки в мокрий лізинг іноземним авіакомпаніям, продовжує роботу над створенням власного нового авіаперевізника в ЄС.

Як розповів в інтерв’ю ЦТС гендиректор компанії Дмитро Сєроухов, це буде компанія у групі SkyUp, але не "представництво" SkyUp.

"Хочу наголосити, що це буде окрема юридична особа з окремим штатом, окремими літаками, власним сертифікатом експлуатанта. Тобто повноцінна авіакомпанія з усіма постхолдерами, процедурами, мануалами, ліцензіями та сертифікатами", - акцентував топ-менеджер.

При цьому він поки що не зміг назвати країну, в якій буде зареєстрована нова авіакомпанія. Щодо термінів, то наразі теж нема чіткого розуміння, але Сєроухов прогнозує, що через кілька місяців SkyUp має вийти на фінішну пряму у створенні своєї європейської "дочки".

Також він підтвердив, що SkyUp буде виконувати рейси для новоствореного туроператора Join UP! Romania. Польоти будуть виконуватися за тими напрямками, які користуються попитом у цій країні: Єгипет, Туреччина, Греція, Іспанія, Португалія.

Щодо мокрого лізингу, то на сьогодні українська авіакомпанія надає свої літаки таким компанім, як Wizz Air, Smartwings, Freebird, Corendon, Tailwind, Air Albania та ін.