Після вибухів на підводних газогонах "Північний потік - 1" та "Північний потік - 2" керівництво терміналу зрідженого природного газу (ЗПГ) в порту Клайпеда прийняло рішення про посилення охорони.

Як пише ЦТС, про це агентству BNS повідомив керівник підрозділу, що відповідає за охорону терміналу.

"Безумовно, безпека підвищується. Ми збільшили кількість людей, задіяних у забезпеченні безпеки ТЗПГ, і ми маємо групу реагування 24/7 для реагування на інциденти, якщо такі виникнуть… Група, яка буде реагувати негайно і зараз розпочала службу, підготовлена після недавніх подій", - проінформував керівник охоронного підрозділу.

Представник оператора ТЗПГ Klaipedos nafta Орінта Баркаускайте додала, що з початком війни росії проти України рівень охорони інфраструктури компанії підвищено, а газовози, які прибувають до Клайпеди, супроводжуються бійцями підрозділу антитерористичних операцій ВМС та поліції Литви Aras.

Раніше ЦТС повідомляв, що після вибухів на російських газогонах у Балтійському морі норвезька поліція посилила заходи безпеки навколо морських газових і нафтових установок.

Тим часом у Латвії на тлі інциденту в Балтійському морі також вживають заходів для запобігання можливим загрозам для критичної інфраструктури, зокрема енергетичної системи.