Американський залізничний холдинг Railroad Development Corp (RDC) в співпраці з німецьким оператором RailAdventure опрацьовують можливість доставки 1000 вантажних вагонів з північної Америки в Європу, щоб допомогти експортувати зерно з України.

Як пише ЦТС з посиланням на Railway gazette, RDC виявив парк критих вагонів-хопперів, які раніше використовувалися для перевезення піску, які можна модифікувати для використання в Європі. Потрібно буде оновити гальмівне обладнання та колеса, щоб вони відповідали європейським вимогам.

Зараз обидві згадані компанії працюють над питанням відповідності європейським правилам сертифікації. З цією метою для тестування в ЄС можуть бути відправлені три перших вагони.  

Якщо сертифікація буде успішною, то з вагонів сформують поїзди у складі 50 вагонів у кожному. Вони працюватимуть за п’ятьма маршрутами, визначеними зерновими компаніями.

Як відомо, одним з вузьких місць експортної логістики українського збіжжя залізницею є дефіцит вагонів-зерновозів в країнах ЄС, які б могли бути задіяні під такі перевезення.

Читайте також Виклики для залізниць ЄС: як налагодити експорт з України в умовах війни