З жовтня в тестовому режимі на західному кордоні почне працювати сервіс електронної черги для вантажного автотранспорту. На першому етапі буде запущено пілотний проєкт Е-черги на одному з пункту пропусків. У тестовому режимі працюватиме web-портал з можливістю запису у чергу з будь-якої точки виїзду. А до кінця року буде презентовано відповідний мобільний застосунок.

Як пише ЦТС, про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм.

"Система передбачатиме інтеграцію з митними базами даних для попередньої приоритизації  вантажів. Система самостійно зможе управляти потоками вантажів у залежності від групи товарів згідно з даними попередньої митної декларації. Використання Е-черги буде повністю безкоштовним для перевізників. Жодних обов’язкових заїздів до сервісних зон. Жодного людського втручання в систему", - заявив Найєм.

Він також додав, що сама по собі електронна черга не вирішить питання простою вантажівок в чергах на кордоні. Але з урахуванням наближення зими користування електронною чергою може бути корисним. "Очікування черги вздовж трас у мороз, по-перше, некомфортно, по-друге призводить до додаткових витрат водіїв. Е-черга надаватиме зручний та зрозумілий для користувачів сервіс, який дозволить економити час та чекати проїзду через кордон на будь-якій зручній локації", - пояснив чиновник.

Читайте також Випробування дружби: Чому українсько-польський кордон не справляється з потоком вантажівок