Компанія Metrans, "дочка" Hamburger Hafen und Logistik AG’s (HHLA), запропонувала новий залізничний маршрут між Балтійським морем, Центральною Європою та Туреччиною. Нове сполучення здійснюватиметься між портом Гданськ та терміналом Халкалі, що знаходиться неподалік від Стамбула в його азійській частині, передає ЦТС.

Новий маршрут було реалізовано в співпраці з турецьким логістичним оператором Omsan Logistics. 3 вересня з терміналу Metrans в місті Дунайска-Стреда (Словаччина) відправився перший потяг із контейнерами в напрямку стамбульського терміналу Халкалі. На першому етапі планується два рейси в обидві сторони щотижня.

Як повідомили в компанії, тепер Metrans закриє відсутню ланку на карті своєї європейської мережі в Польщі зі сполученням в напрямку Балтійського моря. З вересня 2022 року між чеським терміналом Metrans в Остраві та контейнерним терміналом DCT у Гданську почали також курсувати регулярні поїзди. Тепер контейнери клієнтів компанії можуть перетинати Польщу з півдня на північ тричі на тиждень в кожному напрямку.

Як писав ЦТС, з травня Metrans налагодив курсування контейнерних поїздів між Китаєм і Європою по Транскаспйському маршруту в обхід території росії.

METRANS-Group-New-Map-1-1536x1106