Єгипетське національне відомство з тунелів (NAT) підписало контракт вартістю 656 млн доларів з консорціумом у складі компаній Hyundai Rotem та National Egyptian Railway Industries Co (NERIC) на постачання 40 нових поїздів (всього 320 вагонів) для ліній 2 та 3 метро Каїра.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Відповідно до умов контракту протягом 8-річного періоду проводитиметься технічне обслуговування, а також один капітальний ремонт кожного поїзда. Локалізація виробництва вагонів становитиме щонайменше 30%.

Наразі влада Єгипту взяла курс на нарощування вагонного парку метро Каїра через прогнозоване збільшення пасажиропотоку. Так, на лініях 2 та 3 метро столиці Єгипту обсяг перевезень може досягти 3 млн пасажирів на добу.

Виробництво буде організовано в особливій економічній зоні Суецького каналу в східній частині Порт-Саїд, де Hyundai Rotem у складі консорціуму з NERIC будує промисловий комплекс загальною площею 300 тис. м².

Міністерство транспорту Єгипту також підписало угоду з іспанською компанією Talgo та NERIC щодо вивчення можливості організації в Єгипті виробництва пасажирських вагонів. На першому етапі співпраці з Talgo передбачається будівництво 500 вагонів із використанням технологій цієї компанії. Загальний обсяг виробництва може становити 1000 вагонів.