Порт Гамбург за підсумками першого півріччя 2022 року скоротив перевалку порівняно з аналогічним періодом минулого року на 2,7% - до 61,8 млн тонн.

Як пише ЦТС з посиланням на Порти України, зокрема, санкції ЄС, введені проти рф, призвели до падіння контейнерних перевезень між Гамбургом і російськими портами на 50,9% - до 79 тис. TEU. Через це росія опустилася з четвертого місця найбільших торговельних партнерів порту на 15 позицію.

Разом з тим, серед трьох найважливіших торговельних партнерів порту не відбулося змін. Перше місце за обсягами обігу контейнерів посідає Китай, включаючи Гонконг (+5,8%, 1,3 млн TEU), на другому місці США (-3,9%, 291 тис. TEU), на третьому - Сінгапур (+6,7%, 218 тис. TEU). Четверту позицію посіла Польща (+53,2%, 166 тис. TEU).

Загалом контейнерообіг порту збільшився на 0,9% до 4,4 млн т на фоні зниження показників основних конкурентів Антверпена/Зебрюгге, Роттердама і Бремена/Бремерхафена.

Падіння загального обсягу вантажообігу порту пояснюється слабшим показником перевалки сипучих вантажів, яка скоротилася на 8,9% - до 17,6 млн т. Скорочення обсягу спричинене посиленням санкцій ЄС проти росії, а також змінами ринку торгівлі та транспортування сировини.