Усі 200 тисяч тонн зерна, зібраного на полях української компанії "Агротон" на тимчасово окупованій території Луганської області, були вивезені до росії.

Як пише ЦТС з посиланням на голову Луганської ОВА Сергія Гайдая, про це повідомила Любов Безкоровайна, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Луганської обласної державної адміністрації.

"Цьогоріч ми очікували на найбільший за всі роки врожай. Сподівалися навіть перевершити рекордний 2021 рік. Так, моніторинг ПрАТ "Агротон" показав, що на деяких полях врожайність складала до 60 ц/га. Це ставало можливим завдяки копіткій роботі наших аграріїв, які владали у розвиток підприємств власні і державні кошти, оновлювали техніку, закуповували найкращі мінеральні добрива, успішно користувалися багатомільйонними урядовими програмами. Але, на жаль, збирається наше зерно зараз для росіян", - зазначила Безкоровайна.

Вона додала, що багато керівників сільськогосподарських підприємств виїхали в безпечні регіони України та провели перереєстрацію бізнесу.

Раніше повідомлялося, що у іншого агрохолдинга - HarvEast - російські окупанти вкрали до 200 тис. т зерна з активів, розташованих в тимчасово окупованих східних регіонах України. 50 тис. т урожаю було вивезено зі сховищ російськими вантажівками, які потім вирушили у напрямку рф. Ще близько 150 тис. т було зібрано з полів, які компанія більше не контролює.