Міністр інфраструктури України і його британський колега підписали Спільний план дій для допомоги у відновленні транспортної інфраструктури України.

Як пише ЦТС, посилаючись на інформацію МІУ, згідно з Планом Велика Британія погоджується надавати експертизу від британських приватних організацій.

Британські партнери запропонують план з реконструкції аеропортової та портової інфраструктури, а також працюватимуть з Міністерством інфраструктури України над можливістю навчання персоналу аеропортів, диспетчерів повітряного руху та авіаційної безпеки.

Велика Британія також передасть 5 автобусів від Go Ahead Group для покращення мобільності українського населення та придбає обладнання для відновлення критично важливих маршрутів експорту зерна.

Міністр транспорту Великої Британії також детальніше розповів про пакет підтримки "Укрзалізниці" обсягом 10 млн фунтів стерлінгів, який було раніше анонсовано. В рамках цього пакету буде придбано обладнання для ремонту мостів і облаштування тунелів, понад 120 контейнерів для транспортування зерна.

Нагадаємо, в червні було заявлено, що Велика Британія має намір виділити до 10 млн фунтів (12,28 млн доларів) на ремонт українських залізниць, щоб полегшити вивіз зерна з країни.

Також було оголошено, що країна надасть технологію для тестування походження пшениці, аби вкрадене росією в Україні зерно не потрапило на світовий ринок.