"Укрзалізниця" запустила два модернізовані на Київському електровагоноремонтному заводі пасажирські потяги. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Мінінфраструктури.

На маршруті Київ-Рівне-Луцьк розпочав курсування модернізований електропотяг Skoda, а на маршруті Київ - Біла Церква запущено приміський електропотяг, який був оновлений в рамках проєкту Kyiv City Express.  

"Ми продовжуємо виконувати плани по оновленню рухомого складу, окреслені ще минулого року. Важливо сказати, що ці потяги були модернізовані на українському підприємстві - Київському електровагоноремонтному заводі "Укрзалізниці". Це означає пряму підтримку вітчизняної промисловості та економіки - тисячі збережених робочих місць та виплачені зарплати працівникам. Варто зазначити, що оновлення відбувається з дотриманням принципів безбар’єрності та зручності для маломобільних груп населення", - підкреслив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков. 

Зазначається, що потяг Skoda на маршруті Київ-Рівне-Луцьк складається з 6 двоповерхових вагонів і має 636 місць. Потяг є інклюзивним та передбачає зручне перевезення пасажирів з дітьми та велосипедистів. Він може перевозити близько 40 тис. пасажирів на місяць.

Модернізований потяг Kyiv City Express з Києва до Білої Церкви курсуватиме на найбільш завантаженому напрямку Київщини - фастівському. Наразі заповненість складає 80% у 25 парах потягів на цьому напрямку, в той час як середній вік вагонів становить 30 років. Як і Skoda, цей модернізований потяг є інклюзивним та передбачає зручне перевезення пасажирів з дітьми та велосипедистів. 

"Його запуск покращить якість приміських перевезень для понад 20 тис. українців, які щодня подорожують фастівським напрямком", - додали в МІУ.