Міністерство транспорту та інфраструктури Сербії заявило, що країна задіяла майже всі свої потужності для проведення днопоглиблювальних робіт на Дунаї на ділянці міста Нові Сад, повідомив помічник міністра інфраструктури та транспорту Велько Ковачевич.

Про це пише ЦТС з посиланням на ГМК Центр.

Роботи здійснюють поблизу другого за величиною сербського міста Нові Сад. Зазвичай судноплавне русло в тому районі має ширину кілька сотень метрів. Однак через посуху судноплавна частина зменшилася до вузької смуги, яка залишається відкритою лише завдяки днопоглибленню.

"Ми задіяли майже всі наші днопоглиблювальні потужності… Ми щосили боремося, щоб водні шляхи були судноплавними по всій їх протяжності", -  сказав Ковачевич.

Згідно з метеорологічними даними, глибина води на Дунаї становить менше половини звичайного серпневого рівня.

Також низький рівень води в річках загрожує дикій природі й рибальству, заявила Марія Тривунчевич з риболовної асоціації провінції Воєводіна.

"За останні кілька місяців у нас були ситуації, коли рівень води наближався до біологічного мінімуму", - заявила вона.

Внаслідок посухи, яку посилює аномальна спека, знизився рівень води в багатьох європейських річках. Наприклад, рівень води в найважливішій для транспортної галузі Європи річці Рейн опустився до нового мінімуму на її ключовій ділянці.