Рівень води у найважливішій для транспортної галузі Європи річці Рейн опустився до нового мінімуму у її ключовій ділянці, через що виникли проблеми з транспортуванням палива та інших товарів.

Про це пише ЦТС, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

"В даний час рівень води в середній та нижній течії Рейну вкрай низький для цієї пори року", - заявляє німецьке Управління водних шляхів та судноплавства (WSA).

Рівень води в районі м. Кауба, особливо мілководному місці на захід від Франкфурта, у понеділок впав до 30 см. За інформацією влади, рівень води коливатиметься протягом тижня до 31-33 см.  Таким низьким рівень води в Каубі востаннє був улітку 1990 року.

Зазначається, що таке явище спричинене відсутністю опадів останнім часом.

Приблизно 60% території ЄС та Британії цього року зазнають наслідків посухи, які посилює аномальна спека. Такі країни, як Франція, Іспанія, Італія та Нідерланди стикаються з нестачею води. Подібні умови негативно впливають на сільське господарство, енергетику та річкове судноплавство.

Зниження рівня води вкрай негативно позначилось на судноплавстві - при низькому рівні води доводиться знижувати кількість вантажів, що перевозяться на судах. У зв'язку з цим фахівці побоюються, що у певний момент вантажні перевезення можуть стати економічно невигідними.