З сьогоднішнього дня, 18 серпня, в Естонії набуває чинності постанова уряду, яка обмежує громадян росії у видачі віз та в'їзді в країну за шенгенською візою.

Про це пише ЦТС з посиланням на Інтерфакс.

"Ми спостерігаємо масове зростання числа російських громадян, які перетинають Естонію або в'їжджають до Естонії, - заявив міністр закордонних справ цієї країни Урмас Рейнсалу. - Можливість у масовому порядку відвідувати Естонію або їздити через Естонію до Європи не відповідає суті встановлених нами санкцій. Вводячи санкції, Естонія хотіла, щоб у держави-агресора також на рівні окремих громадян не було можливості продовжувати звичне життя на міжнародному рівні".

Рейнсалу додав, що "щодо громадян країни-агресора будуть скасовані і винятки, що діяли раніше, на видачу віз з метою роботи, навчання та занять підприємництвом".

Уряд Естонії вирішив як виняток на рік продовжити дозвіл на проживання тим студентам, яким це потрібно для завершення навчання в естонських вузах.

Разом з тим, в Естонію, як і раніше, зможуть в'їжджати громадяни рф, які мають довгостроковий дозвіл на проживання в Естонії, ті, у кого в Естонії є близькі родичі, які вже працюють в Естонії, дипломати та члени їх сімей, працівники, пов'язані з міжнародними вантажними та пасажирськими перевезеннями.

Раніше прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що вважає несправедливим, що росіяни можуть їздити туристами до Європи та виступає за обмеження видачі їм туристичних віз на загальноєвропейському рівні.