Судна Українського Дунайського пароплавства, які мають російські власні назви і названі на честь російських міст чи радянських героїв, буде перейменовано.

Як передає ЦТС, про це розповів т. в. о. генерального директора Українського Дунайського пароплавства Дмитро Москаленко.

"Буксири та теплоходи найчастіше називали на честь міст Радянського Союзу. Або їх іменами "вшановували пам’ять" радянських героїв та політичних діячів. З самого початку війни я підняв питання перейменування флоту. Нас підтримало керівництво Міністерства інфраструктури. Більше ніяких згадок про міста країни-терориста рф, ніяких комсомолок, червоних партизанів тощо", - заявив Москаленко.

"Наразі у нашого пароплавства понад 100 суден, які мають власні назви. Технічно процедура перереєстрації досить непроста і витратна. Але ми починаємо цей процес. Судна УДП отримують нові українські назви", - додав він.

За словами керівника УДП, працівники пароплавства можуть долучитися до бачення нового "неймінгу" флоту і запропонувати свої ідеї щодо нових назв суден.

Читайте також Хочемо бути не лише перевізником вантажів, а й стивідорною компанією - інтерв'ю з керівником "Українського Дунайського пароплавства"