Найбільша російська авіагрупа, що здійснює вантажні перевезення, намагається обійти західні санкції шляхом формальної зміни власника.

Як передає ЦТС, про це пише Комерсант.

Зокрема, повідомляється, що засновник та основний власник групи компаній "Волга-Днєпр" Олексій Ісайкін, який потрапив під британські санкції, виходить зі складу бенефіціарів усіх її російських та іноземних структур та передає управління менеджменту. На думку джерел на авіаринку рф, це може дозволити продовжити роботу західним компаніям групи.

Як пише Комерсант, "Волга-Днєпр" з 2020 року на 49% належить зареєстрованій у Нідерландах Volga-Dnepr Logistics B.V. Ще 51% - у керуючої компанії "Волга-Днєпр-Москва" (повністю входить у Volga-Dnepr Logistics B.V.). У тих же пропорціях цим двом структурам належать два інші перевізники групи: AirBridgeCargo та "Атран". Головною компанією групи "Волга-Днєпр" досі була Alpine Prosperity Foundation (Ліхтенштейн), яка на 100% належала Олексію Ісайкіну.

Раніше повідомлялося, що "Волга-Днєпр" скорочує в авіакомпаніях AirBridgeCargo і "Атран", що належать їй, понад 200 пілотів, що літали на літаках Boeing.

"Волга-Днєпр" - найбільша вантажна авіагрупа росії, яка на початку поточного року займала 51% російського ринку авіаційних вантажоперевезень.

В середині березня вона повідомила у своїй заяві, що зупинила діяльність двох своїх дочірніх компаній, які використовували 18 літаків Boeing-747 та 6 літаків Boeing-737.

Наразі група продовжує польоти на літаках Ан-124 та Іл-76.