АТ "Укрзалізниця" від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України евакуювала 3,8 млн людей та транспортувала 160 тис. тонн гуманітарної допомоги.

Про це повідомив голова правління компанії Олександр Камишін під час пресконференції, присвяченої року роботи команди менеджменту УЗ, передає ЦТС.

"З приходом війни ми мали стати опорою для держави, і ми це зробили. Ми фактично стали другою армією, яка озброєна допомогою для кожного, хто її потребує", - зазначив він.

Камишін висловив думку, що постійні спеціальні рейси з іноземними делегаціями, які отримали назву "Залізна дипломатія", стали значним внеском у наближення перемоги.

"Більше 160 делегацій ми успішно перевезли до України та зворотно. Навіть якщо подивитись на саміт "Великої сімки", з 10 делегатів 8 подорожували залізницею. Ми вважаємо, що залізна дипломатія наближає нас до перемоги", - констатував він.

Також Камишін нагадав про іншу гуманітарну ініціативу - побудову "Укрзалізницею" "Залізного містечка" в Ірпені, де проживає 74 людини, які втратили житло внаслідок бойових дій.