Через тривалу відсутність дощів в Швейцарії почали залучати армійські гелікоптери для доставки води в гори спраглій худобі.

Як пише ЦТС з посиланням на Європейську правду, після запиту фермерів про допомогу, в альпійській країні триває двотижнева операція, в ході якої за допомогою вертольотів Super Puma наповнюються водою майже порожні резервуари в горах.

Без аварійного водопостачання тварин довелося б спускати з високих луків на пасовища в низині, де протягом літніх місяців зазвичай збирають сіно, яке запасають на зиму.

Командувач територіальної армії Швейцарії Матіас Тюшер заявив, що шість гелікоптерів були мобілізовані для зусиль, які триватимуть до 19 серпня.

За його словами, гелікоптери можуть скинути в резервуари загалом близько 400 000 т води, доставляючи 1,5 т води за кожний виліт.

"Через глобальне потепління існує ймовірність того, що в майбутньому такі місії будуть частішими", - сказав швейцарський військовослужбовець.

Раніше ЦТС писав, що в Іспанії через посуху почали використовувати танкери для постачання води в регіони, які найбільше страждають від її нестачі.