Китай укотре змінив правила щодо рейсів іноземних авіакомпаній, на борту яких можуть опинитися пасажири з позитивним результатом тесту на коронавірус.

Як пише ЦТС, про це оголосила Адміністрація цивільної авіації Китаю (СААС).

За новими правилами, якщо 4% від загальної кількості пасажирів на борту рейсу, що прибув, показують позитивний результат тесту, рейси авіакомпанії скасовуються на один тиждень. Якщо таких пасажирів 8%, заборона на польоти триватиме два тижні. У СААС пояснили, що нові правила набули чинності 7 серпня.

Раніше тривалість заборони залежала не від частки, а від абсолютної кількості пасажирів із позитивним тестом. Тривалість заборони на польоти до Китаю була більшою і сягала восьми тижнів.

У рамках надзвичайно суворої політики щодо в'їзного туризму в умовах пандемії Китай залишається останньою великою країною світу, яка так і не відкрила кордони. Внаслідок політики "нульової терпимості до Covid-19" потоки міжнародних пасажирів у країну скоротилися до рекордно низьких показників.

Механізм заборон, який авіакомпанії неофіційно охрестили "автоматом захисту мережі" за непередбачуваність та безапеляційність, викликає критику з боку авіаційної громадськості через невизначеність та сумбур, які він вносить у планування польотів.

Нагадаємо, наприкінці липня в Китаї через коронавірус знову закрили на карантин місто та річковий порт Ухань.