31 липня неподалік дунайського гирла Бистре отримав пробоїну лоцманський катер "Орлик" філії "Дельта-лоцман" ДП АМПУ.

Катер під час виконання лоцманскього рейсу поза маршрутом руху суден зіткнувся з вибуховим пристроєм, повідомляє ЦТС із посиланням на повідомлення Адміністрації.

Внаслідок вибуху утворилась пробоїна в кормовій частині нижче ватерлінії, катер винесло поза межі морського каналу гирла Бистрого з боку Чорного моря, де він і зупинився.

"Зі слів членів екіпажу катера, це була не морська міна, а інший вибуховий пристрій. Наразі точний тип боєприпасу додатково визначається спеціалістами. На допомогу екіпажу у боротьбі за живучість було негайно спрямовано катер Морської пошуково-рятувальної служби", - говориться в повідомленні.

У зв’язку із стрімким надходженням води у пошкоджений лоцманський катер, екіпаж був евакуйований малим катером Морської охорони Державної прикордонної служби України. Постраждалих немає, обставини події уточнюються. Прохід гирлом Бистре для суден був тимчасово обмежений.

За даними ресурсу Marinetraffic.com, судно прямувало з порту Ізмаїл на південний схід. Остання зафіксована геопозиція катера - Кілійське гирло Дунаю, в районі н. п. Вилкове.

Це вже не перший подібний випадок на дунайському гирлі Бистре: минулого четверга, 28 липня, там натрапило на міну мале гідрографічне судно "Шляховик".