"Укравтодор" та Адміністрація державних матеріальних резервів Чеської Республіки в липні підписали документи щодо передачі Україні ще двох 36-метрових тимчасових мостів.

Як пише ЦТС із посиланням на дані, озвучені заступником голови агентства Андрієм Івком, договір було підписано за підтримки Міністерства інфраструктури України.

Зокрема, йдеться про:

- двоповерховий двостінний армований мостовий настил TMS Z2p2sz;

- двоповерховий двостінний армований мостовий настил TMS Z2p2sz з консольним та пішохідним мостом.

"У червні ми вже отримали від Чехії аналогічні мости - один міст уже встановлено в Київській області, другий - буде в одній з центральних областей", - нагадав Івко.

Він зазначив, що 15 вантажівок із конструкціями прибули з Чехії до Польщі, і найближчими днями вирушать на територію України. Ці два тимчасові мости встановлять у "регіонах, що критично потребують налагодження транспортного сполучення".

0001

0002

0003

0004

"Ми щиро вдячні нашим друзям за ці конструкції, котрі вкрай необхідні нашій країні. З огляду на те, що від повномасштабного військового вторгнення інфраструктура України руйнується щодня. Для України сьогодні такі мости є одним з альтернативних способів забезпечення сполучення там, де вкрай важливо налагодити логістичні вузли", - додав топ-менеджер "Укравтодору".

Він також підкреслив, що у воєнний час робота агентства зосереджена на відновлювальних проєктах на звільнених від окупантів територіях. Так, уже використовуються 48 тимчасових переправ та об'їзних доріг у Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Житомирській та Миколаївській областях.

Читайте також Андрій Івко: "Повне відновлення доріг може тривати 3-4 роки"