Британський оператор інфраструктури Network Rail розпочинає реалізацію проекту вартістю 35 млн євро на лондонському вокзалі Вікторія, з якого йдуть потяги у південно-східному, південному та південно-західному напрямках, а також експрес до аеропорту Гатвік.

Про це пише ЦТС з посиланням на Network Rail.

Мета проекту полягає в тому, щоб за рахунок збільшення числа турнікетів з 86 до 111, включаючи 8 для проходу пасажирів з обмеженою мобільністю, а також тих, хто їде з багажем або візками, прискорити просування публіки на платформи без скупчень у касовому залі.

Для створення простору під монтаж додаткових турнікетів та широких проходів до платформ планується перенести деякі касові вікна та торгові павільйони.

"Виконання цих робіт, які фінансуються міністерством транспорту, дозволить покращити умови для комфортної та доступної поїздки мільйонам пасажирів", - йдеться в повідомленні.

Поки вокзал Вікторія в опитуваннях задоволеності клієнтів отримує не найвищі оцінки через скупчення пасажирів перед турнікетами в години пік і незручні шляхи пересування на території станції.

Роботи планується розпочати у вересні 2022 року і завершити наприкінці 2023 року.

Щоб мінімізувати незручності для пасажирів, вони виконуватимуться паралельно з проектом вартістю 187,6 млн євро щодо модернізації систем сигналізації на ділянках в районі лондонської станції Вікторія, що закриваються для руху на руху це час.