У Литві на березі річки Неріс поблизу міста Йонава відбулася урочиста церемонія початку будівництва залізничного мосту - однієї з найскладніших інженерних споруд у рамках проекту Rail Baltica.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rynek Kolejowy.

Міст із опорами тільки на берегах річки стане найдовшим у країнах Балтії, його довжина становитиме 1510 м.

На церемонії були присутні представники уряду Литви, Європейської комісії, компаній LTG Infra (оператор інфраструктури залізниць Литви) та RB Rail, що відповідає за будівництво магістралі Rail Baltica.

Ширина нового мосту становитиме майже 14 м, висота - близько 40 м над річкою Неріс та її долиною, довжина прольоту, що перекриває русло, - 150 м.

На спорудження мосту потрібно 74 тис. м³ бетону та 11,5 тис. м³ арматури. Велику увагу буде приділено заходам екологічної безпеки.

Будівництво мосту ведеться на ділянці ВСМ Rail Baltica від Каунасу до кордону з Латвією, його планується завершити протягом 2,5 років.

Контракт вартістю 64 млн євро на будівництво мосту та облаштування прилеглої інфраструктури було укладено у квітні 2022 року з італійською компанією Rizzani de Eccher, яка має досвід реалізації подібних проектів у багатьох країнах світу.