Після підписання Угоди між Україною та Європейським Союзом про вантажні перевезення автомобільним транспортом, до переліку країн з дозволеним в’їздом ТЗ класу Євро-3 додалася Польща, повідомила служба України з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека"), пише ЦТС.

Станом на 20 липня українські перевізники можуть без дозволів на ТЗ класу Євро-3 в’їхати в Австрію, Бельгію, Болгарію, Грецію, Данію, Естонію, Іспанію, Італію, Латвію, Литву, Нідерланди, Німеччину, Польщу, Португалію, Румунію, Словаччину, Словенію, Угорщину, Фінляндію, Хорватію, Чехію.

Зазначається, що на даний час Міністерство інфраструктури України веде переговори про допуск ТЗ класу Євро-3 з представниками Франції та Швеції.

Про результати переговорів буде повідомлено додатково. 

"При плануванні маршруту необхідно врахувати, що всередині кожної країни ЄС, в залежності від типу місцевості, де проходить та чи інша транспортна магістраль, діють різні обмеження щодо класу екологічності. В’їзд до окремих населених пунктів чи міст може бути обмежено для ТЗ класу не нижче Євро-4 чи Євро-5, а в окремих районах Австрії тільки Євро-6. Також слід пам’ятати, що в країнах Європейського Союзу встановлено плату за користування транспортною інфраструктурою, яка залежить від класу екологічності транспортного засобу. Чим нижче клас екологічності ТЗ, тим вища плата проїзду", - йдеться в повідомленні. 

Виконання не передбачених Угодою перевезень здійснюється за відповідними дозволами, на яких зазначено вимоги до класу екологічності ТЗ.