Уряд Польщі хоче запровадити новий вид бензину зі збільшеною часткою біокомпонентів, йдеться у проекті, включеному до списку законодавчих робіт уряду.

Про це пише ЦТС з посиланням на Money.

Зазначається, що водії зможуть заправлятися новим паливом з 2024 року.

У переліку законодавчих робіт уряду оголошено про початок робіт над законопроектом про внесення змін до закону про біокомпоненти та рідке біопаливо та внесення змін до закону про систему контролю та перевірки якості палива.

Як пояснили в уряді країни, у зв'язку з вторгненням росії в Україну та запровадженням санкцій ЄС ринок палива зазнає серйозних змін, зокрема у сферах ланцюжків постачання як сирої нафти, так і готового рідкого палива - дизельного палива та бензину.

"У цій непростій ситуації, особливо для транспортної галузі, цінними є всі методи оцінки, реалізація яких може знизити коливання цін на паливо для транспорту та необхідність їх імпорту. Питання зниження залежності від імпорту викопної сировини з росії також вимагає регулювання, особливо в контексті шостого пакету санкцій, що реалізуються ЄС. Пропоноване рішення  - впровадження автомобільного бензину Е10, тобто зі збільшеною часткою біокомпонентів", - зазначається у законопроекті.

До проекту також включено положення, що регулюють виконання Цільового показника національного індексу у 2023 році, "у тому числі визначальні мінімальний рівень виконання НБТ, величину понижуючого коефіцієнта та рівень обов'язкового змішування для дизельного палива".