Голосіївський районний суд Києва передав Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (Агентство з розшуку та менеджменту активів, АРМА) частку у 25% у статутному капіталі Крюківського вагонобудівного заводу, контрольовану росіянином Станіславом Гамзаловим.

Про це пише ЦТС з посиланням на Укррудпром.

Рішення було ухвалено 13 липня, свідчать дані Єдиного судового реєстру.

Йдеться про 25% КВБЗ, які у 2012 році придбала підконтрольна Гамзалову австрійська компанія OW Capital Management. Ці акції заарештували у травні в рамках кримінального провадження про виведення 193 млн гривень до росії через низку збиткових контрактів.

Слідство вважає, що Крюківський завод купував за завищеними цінами комплектуючі до рухомого залізничного складу у російських компаній, причетних до збройної агресії рф проти України. А саме "ЛЛМЗ-Камах", "Мосавтоскло", Брянський завод поглинаючих товарів, "Ритм ТПТА", КрЕВРЗ.

"У органу досудового розслідування є підстави вважати, що посадовими особами ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" з метою виведення коштів у рф було укладено низку збиткових зовнішньоекономічних контрактів, на підставі яких було перераховано 192,9 млн гривень на поточні рахунки резидентів рф за комплектуючі до залізниці рухомого складу за завищеною вартістю, виробництвом підприємств рф, за наявності українських аналогів за вигіднішою ціною", - йдеться у судовій ухвалі.