Компанія SBB Cargo International (Швейцарія) спільно з лізинговою компанією SüdLeasing замовили 20 багатосистемних електровозів Vectron від компанії Siemens, оснащених комплектом обладнання XLoad. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Контракт передбачає проведення технічного обслуговування локомотивів силами виробника.

Комплект обладнання XLoad розроблений з метою покращення тягових характеристик та збільшення довжини та маси поїздів, які може водити локомотив. Так, для водіння поїздів на трансальпійських маршрутах буде достатньо одного чотиривісного електровоза, обладнаного комплектом XLoad, замість двох чотиривісних або одного дорожчого шестивісного.

Максимальна швидкість електровозів Vectron в експлуатації сягає 160 км/год.

Постачання планується розпочати у 2024 році.

Такі електровози дозволять SBB Cargo International з максимальною ефективністю доставляти вантажі залізницею як у порти басейну Північного моря (Амстердам, Роттердам, Антверпен), так і в італійські порти Середземного моря.

Електровози Vectron допущені до експлуатації в Австрії, Бельгії, Німеччині, Італії та Нідерландах. Вони оснащені обладнанням європейської системи управління рухом ETCS та можуть працювати з національними системами управління рухом перелічених країн.

З урахуванням нового контракту, загальна кількість локомотивів Vectron, поставлених швейцарським замовникам, перевищить 100 одиниць.