Наразі понад 20 компаній планують або розпочали будувати в Україні потужності для перевалки зернових в зонах, де пролягають нові логістичні маршрути.

Як пише ЦТС, про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час Всеукраїнського марафону.

"Ми активно працюємо над збільшенням логістики через західні кордони. За цей місяць очікуємо близько двох мільйонів тонн експорту зерна, яке вже перейшло за новими логістичними маршрутами: це Польща, Румунія, Угорщина, Словаччина. І маємо потенціал до збільшення. Понад 20 компаній планують або розпочали будувати перевалки в цих зонах", - заявив міністр.

Нагадаємо, раніше Сольський заявляв, що на західному кордоні України потрібно встановити комплекси, які спростять логістичні рішення з перевантаження зерна. Таких потужностей додатково потрібно найближчим часом, як мінімум 6-8 млн тонн. Протягом 1-2 місяців бізнесу, за словами міністра, запропонують комплекси з перевалки зерна та ділянки під їх будівництво за вигідними умовами з фінансування поблизу кордону.