Сьогодні, 29 червня, у французькому містечку Ліон у рамках зустрічі директорату з питань транспорту Єврокомісії Connecting Europe Days 2022 буде підписана спеціальна Угода про транспортну лібералізацію між Україною та Європейським союзом, повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм, пише ЦТС.

"Більшість навіть не підозрюють, якого масштабу це подія для українських перевізників. З урахуванням майже пятикратного росту автоперевезень, вже у вересні цього року через нестачу автодозволів експорт українських товарів міг зупинитись мінімум у напрямку двох сусідніх країн. Це сотні мільйонів доларів втрат щомісячно, і більше мільярду - за підсумками року", - зазначив він.

За словами заступника міністра інфраструктури, ця угода врятує мільйони європейських споживачів від дефіциту та росту цін на українські товари, а також велику кількість європейських компаній, чиї офіси та виробничі бази продовжують працювати в Україні, і які могли залишитися без можливості вивезти свою продукцію.

Спеціальну Угоду про транспортну лібералізацію між Украіною та Європейським союзом підпишуть мінінстр інфраструктури Олександр Кубраков та Єврокомісар з питань транспорту Адіна Валеан.