Німецька Lufthansa оголосила, що в 2023 році поверне свій флот Airbus A380 до активних повітряних операцій. Раніше авіакомпанія переконувала, що програма Airbus A380 не має майбутнього.

Як пише ЦТС, німецький авіаперевізник вирішив відновити експлуатацію A380 на тлі різкого зростання попиту на авіаподорожі та затримку доставки нових замовлених літаків.

Очікується, що авіакомпанія знову використовуватиме найбільші далекомагістральні пасажирські літаки з літа 2023 року. Зараз в Lufthans прораховують, скільки A380 і на яких маршрутах будуть працювати.

14 літаків Airbus A380 Lufthansa знаходяться на зберіганні в Іспанії та Франції. Як заявили в компанії, шість з цих повітряних суден вже знайшли нових власників. Вісім A380 залишаться у складі флоту Lufthansa.

Члени правління Deutsche Lufthansa AG у спільному листі до клієнтів компанії заявили наступне: "Влітку 2023 року ми не тільки очікуємо набагато надійнішої системи повітряного транспорту по всьому світі, але й будемо знову вас вітати на борту нашого Airbus A380. Сьогодні ми вирішили повернути цей все ще дуже популярний літак у експлуатацію Lufthansa з літа 2023 року. Крім того, протягом наступних трьох років ми будемо зміцнювати та модернізувати наш флот за допомогою близько 50 нових літаків Airbus A350, Boeing 787 та Boeing 777-9 та понад 60 нових літаків Airbus A320/321".

Як раніше писав ЦТС, Lufthansa має намір в липні поточного року скоротити близько тисячі рейсів через нестачу персоналу в європейських аеропортах і хаос в багатьох повітряних гаванях з обслуговуванням пасажирів і затримками та скасуваннями рейсів. Все це стало наслідками того, що європейська авіаційна галузь виявилася неготовою до стрімкого відновлення трафіку після двох років пандемійних обмежень.