У Великій Британії розпочався найбільший за останні 30 років страйк залізничників після того, як переговори між урядом країни та профспілкою про підвищення зарплат службовцям провалилися.

Про це пише ЦТС з посиланням на Інтерфакс-Україна.

У страйку беруть участь близько 40 тис. членів британської профспілки залізничного, морського та інших видів транспорту (RMT), у тому числі співробітники компанії Network Rail, що володіє та управляє залізничною інфраструктурою в країні, а також представники 13 залізничних операторів та працівники метрополітену.

Подальші страйки заплановані на четвер та суботу. Жителів країни попередили, що не варто намагатися кудись поїхати на поїзді без необхідності, оскільки багато ліній у країні закриті, і функціонує лише п'ята частина всіх поїздів.

"У RMT не залишилося вибору, окрім як виступити на захист своїх членів", - заявив голова профспілки Мік Лінч.

Він зазначив, що уряд не пішов назустріч RMT у його вимозі про підвищення зарплат на 7-8%, і звинуватив владу в тому, що вони використали COVID-19 як привід для "транспортної економії", зокрема для закриття залізничних кас. Керівників профспілки не влаштувала пропозиція Network Rail про 3% збільшення зарплат.

RMT заявив, що страйк продовжиться, доки вимоги профспілки не будуть виконані.

У перший день страйку тривалість автомобільних поїздок у Лондоні збільшилася вдвічі, британська столиця стала найбільш завантаженим містом у країні, свідчать дані виробника навігаційних систем TomTom.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив у вівторок, що залізничному сектору потрібна модернізація. Він закликав керівників профспілки продовжити переговори з Network Rail та погодити необхідні реформи.