Служба безпеки України затримала російського диверсанта, який прибув із Близького Сходу для підготовки вибухів на об'єктах "Укрзалізниці", повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Про це пише ЦТС з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Контррозвідка Служби безпеки запобігла серії масштабних диверсій на залізниці, затримавши ворожого агента під час спецоперації у Чернівцях", - зазначив спікер.

За словами Дехтяренка, затриманий був на агентурному зв'язку підконтрольних рф спецслужб "ДНР", має паспорт громадянина України та київську прописку, але тривалий час перебував на "консервації" в одній із близькосхідних країн.

"Після початку повномасштабної агресії рф агент отримав від своїх кураторів завдання прибути в Україну. Тут він повинен був збирати розвіддані про транспортні канали постачання зброї та військової техніки, розташування резервуарів з пальним і дислокацію українських військ на Буковині", - розповів спікер СБУ.

Він підкреслив, що на основі зібраних агентом даних ворог планував диверсії, зокрема вибухи на об'єктах залізниці та логістичних складах.

"В даний час агенту повідомлено про підозру (участь у терористичній групі або терористичній організації) та обрано запобіжний захід - утримання під вартою", - додав Дехтяренко.