Місцева влада в російському місті Гаджієво (Мурманська область), котре є головною базою Північного флоту росії, вирішила вшанувати пам'ять підводників рф муралом. Проблема в тому, що на будівлі в центрі міста було зображено американський підводний човен.

Про це пише ЦТС із посиланням на Gospodarkamorska.

На одному з будинків у центрі Гаджієва з'явився мурал. На ньому зображено чорний підводний човен, що йде крізь хвилі. В цьому могло б не бути нічого дивного, оскільки Гаджієво є базою підводних підрозділів, що входять до складу Північного флоту росії. Проте на малюнку - американський корабель.

Міська влада спочатку не звертала на це уваги, але жителі, багато з яких служили в морі, заявили, що на стіні монументаліст намалював американський атомний підводний човен класу "Лос-Анджелес". Ці типи кораблів у Баренцевому морі відстежують міграції російських підрозділів Північного флоту рф.

Зазначається, що художнику та чиновникам, які схвалили проект, може бути висунуте звинувачення в "дискредитації Збройних сил росії" за законодавством, яке було ухвалене після нападу на Україну з метою запобігання будь-яким спробам антивоєнних протестів.

spisok_zato